【InteriorHubs】牆垣 • The Walled

位於揚州西湖附近的揚州青普瘦西湖文化行館是一家包含20間客房的精品度假酒店,由於場地各處散佈著小湖泊和一些現有的建築,對如恩來說是一個頗有挑戰的項目。
Situated in close proximity to Yangzhou’s scenic Slender West Lake and surrounded by small lakes and a handful of existing structures, this 20-room boutique hotel, Tsingpu Yangzhou Retreat, was a challenging project to Neri & Hu.

設計概念源自中國四合院的建築類型,和傳統的庭院一樣,院落的形式為空間賦予了層次,將天空與地面的景觀框架其中,讓景觀融入建築,創造出內部與外部的重疊。如恩希望通過利用這個項目最有特點的兩個景觀元素 – 牆與院 – 將一個複雜的場地格局統一起來,通過粗獷的材料和層疊的空間營造,用現代的設計語言重新定義傳統的建築形式。
Inspired by the courtyard house typology of vernacular Chinese architecture, the courtyard gives hierarchy to the spaces, frames views of the sky and earth, encapsulates landscape into architecture, and creates an overlap between interior and exterior. With this project, Neri & Hu’s ambition lies in utilizing a strong landscape element — the wall and courtyard — to unify a complex site and program, while the rustic materiality and layered spaces seek to redefine tradition with a modern architectural language.

Photos by Pedro Pegenaute

featured @ estylerhubs

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s